Kultúra

Kései találkozás két színész legendával

Június 4-én mutatja be a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café a Kései találkozás című romantikus vígjátékot. Az előadás két szereplője igazi színész legendák: Molnár Piroska és Jordán Tamás.

Molnár Piroska szerette volna eljátszani a Kései találkozást Jordán Tamással a Rózsavölgyi Szalonban, amire most lehetősége nyílt. Morcsányi Géza újrafordította Alekszej Ny. Arbuzov darabját, melyet Sándor Pál rendezett. Alekszej Ny. Arbuzov kétszereplős darabja a tisztességben megőszült professzor és páciense kései találkozásának története.

Jordán Tamás, Molnár Piroska és a rendező, Sándor Pál Fotó:Rózsavölgyi Szalon

Jordán Tamás, Molnár Piroska és a rendező, Sándor Pál Fotó:Rózsavölgyi Szalon

A történet szerint: éjszakánként elég meghökkentően viselkedik a tengerparti gyógyszálló egyik idős hölgylakója. Mezítláb átmászik az ablakon, kiszökik a szanatóriumból, énekel a holdfényes kertben, sirályokat etet. Éjjeli bohém kiruccanásaival persze felrúgja az intézmény szabályait. Huncut szórakozottságán meg is ütközik a szanatórium hasonló korú, szintén magányos, kissé morózus főorvosa: nem igazán elnéző a „vétkező” nővel. Próbálja rendre utasítani. Aztán lassan mégiscsak meglágyul…

Lírai fordulataival, humoros, szerethetően ironikus jeleneteivel – jutalomjáték ez a színészeknek. 1977-ben jutalomjáték volt Tolnay Klárinak és Mensáros Lászlónak. Negyven évvel később most Molnár Piroska és Jordán Tamás is ezt érezhetik. A két színész hihetetlen párosa pedig Sándor Pál rendezővel egészül ki, így lesz a legendás duóból, trió.