×

Siker

Újszerű alkotással tiszteleg a város kézilabdás lányok előtt

A lányok megbízhatóan szállítják az élményt a sikerre éhes közönségnek.

Tegnap annyian igyekeztek Zalaegerszegen a sportcsarnokba, hogy a környéken világvárosi dugó alakult ki. Mindenki látni akarta a Magyarország-Ausztria női kézilabda világbajnoki selejtező második mérkőzését, melynek tétje az volt, ki jut ki a Japánban megrendezendő világbajnokságra.

A meccs – papírforma szerint – nem ígért különösebb izgalmat, hiszen a kétfordulós összecsapás első mérkőzésén, Grazban a magyarok nyertek, nehéz volt elképzelni, hogy az osztrákok majd Zalaegerszegen fogják összekapni magukat, és így jutnak ki a novemberi VB-re. És valóban, a magyarok most is nyertek, ezúttal 28–19-re győzve le az osztrák lányokat.

Zalaegerszeg, 2019. június 5. Faluvégi Dorottya, a magyar kézilabda-válogatott játékosa, miután csapata 28-19-re legyõzte Ausztriát világbajnoki selejtezõ mérkõzésen Zalaegerszegen MTI/Illyés Tibor

Zalaegerszeg, 2019. június 5.
Faluvégi Dorottya, a magyar kézilabda-válogatott játékosa, miután csapata 28-19-re legyõzte Ausztriát világbajnoki selejtezõ mérkõzésen Zalaegerszegen MTI/Illyés Tibor

De, hát nem az izgalmak miatt volt tele a csarnok, hanem az ünneplés miatt. A közönség szerette volna kifejezni szeretetét a csapatnak, amit meg is tehetett a mérkőzés után. Mostanában nem sok alkalom van arra, hogy egy sikeres nemzetközi összecsapás után boldogan induljon haza több ezer ember.

Hogy a szurkolók és a kézis lányok öröme ne röppenjen el egy pillanat alatt, Győr városa emléket állított az ETO csapatának, amely nemrégiben nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

Az Ipar utca – Szigethy Attila út – Fehérvári utak találkozásánál lévő körforgalom középpontjába érdekes alkotás került, amely a város híres női kézilabdacsapatának diadalát hirdeti. „Installációnak” nevezik az építményt, és mindenki oldalát kifúrja a kíváncsiság, hogy mi lehet az.

Gyõr, 2019. június 4. A Gyõri Audi ETO KC nõi kézilabdacsapat tiszteletére felállított, kézilabdát formáló, 5,5 méter magas, öttonnás installáció a gyõri Ipar út, Szigethy Attila út és Fehérvári út találkozásánál lévõ körforgalomban 2019. június 4-én. MTI/Krizsán Csaba

Gyõr, 2019. június 4.
A Gyõri Audi ETO KC nõi kézilabdacsapat tiszteletére felállított, kézilabdát formáló, 5,5 méter magas, öttonnás installáció a gyõri Ipar út, Szigethy Attila út és Fehérvári út találkozásánál lévõ körforgalomban 2019. június 4-én.
MTI/Krizsán Csaba

Nos, ez egy könnyű fémszerkezet, amelynek metál borítására nyomtatták a csapat és szurkolóinak nagy pillanatát, amikor átvették a BL-trófeáját. Az emlékmű átadásán megjelent a város polgármestere, helyettese és a sportklub elnöke is.