Kultúra

25 éve színpadon a S.Ö.R.

Két és fél évtized, több mint 600 előadás, töretlen siker, és sok humor. Ez jellemzi Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr játékát a Shakespeare Összes Rövidítve című előadásban.

Csapolt sörrel és születésnapi tortával ünnepelték múlt vasárnap, hogy 25 éve állították először színpadra a Nem Komplett Shakespeare Műveket, azaz a S.Ö.R. Shakespeare Összes Rövidítve előadást. A S.Ö.R. magyar színháztörténeti rekordnak számít, ugyanis igen ritka, hogy prózai előadás ilyen sikerszériát éljen meg és a mai napig telt házas estekkel fut. A jubileumi előadáson sok olyan fiatal volt, akik talán még meg sem születettek 1994-ben, amikor először mutatták be Shakespeare – Borgesson – Long – Singer előadást.

Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr

Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr

25 évvel ezelőtt a Komédium Színházban kezdődött a sikersorozat, amelyet egy amerikai előadás ihletett. Az eredeti darabot Kálloy Molnár Péter fordította le. A mai előadásban eredeti szövegből szinte semmi nem maradt: sok a rögtönzés, az aktuális történetek és amennyire lehet, a színészek bevonják a közönséget is, talán épp az som éves siker titka.

Jócskán van röhögés

Jócskán van röhögés

 

A Komédium után még sok más színház is helyet adott a darabnak: volt az IBS színpadán, a Centrál Színházban, és most a Hatszín Teátrumban láthatja a közönség. Utóbbi helyszínen már két éve megy a darab, és ha még van olyan, aki nem látta, ne késlekedjen. A híres angol drámaíró összes művét legközelebb ősszel adja elő a Kálloy-Gáspár-Kálid színésztrió.