Szerelem

Az okos nők jobban élvezik a szexet

Meglehetősen furcsának tűnik, de több kutatás is arra jutott, hogy a nőknél a szex élvezete összefügg az iskolai végzettséggel. Vagyis minél többet tanult egy nő, annál jobb lesz számára a szeretkezés.

Brit kutatások szerint ez a jelenségre két dologgal magyarázható. Az egyik, hogy az alacsonyabb végzettségű nők, és hozzájuk hasonló partnereik kisebb hangsúlyt fektetnek a kölcsönös élvezetekre, nincs akkora érzelmi intelligenciájuk, és a szexben is inkább az egyszerűségre törekszenek.

Fotó: iStock.com/Stocksnapper

Fotó: iStock.com/Stocksnapper

Igaz, nem kell azt feltételezni, hogy egy alacsony iskolázottságú nő nem lehet egy extra okos férfivel, akinek akár több diplomája is van. Miért ne lehetne? Ám, nem tudjuk, hogy ebben az esetben mi történik, legalábbis a kutatás erre nem tért ki.

A másik ok, amivel még megmagyarázták ezt a jelenséget, hogy tanultabb nők esetében a szex élvezete egy nívósági faktor. Mondhatjuk úgyis, hogy divat élvezni a szexet. Ez azért is hangzik furcsán, mert akár azt is előrevetítheti, hogy akkor több a megjátszás, hiszen nem akarják, hogy kiderüljön, hogy nem is jó nekik. Mindenesetre ezt nézhetjük úgy is, hogy ezért érdemes tanulni, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy ha tudjuk, hogy imádjuk a szexet, akkor biztos, hogy okosak is vagyunk. Hölgyeim, lehet dönteni!