Kultúra

Szívbemarkoló az Egy kutya négy útja

A kutyás filmekkel valahogy nem lehet melléfogni, mert azt mindenki szereti. Nem lehet kivétel ez alól W. Bruce Cameron bestsellere alapján készült film folytatása sem.

Zsepiket elő, ha kutyás filmről van szó. Ez olyan alap, nem? Az amerikai író, W. Bruce Cameron több életvezetési tanácsokat összegyűjtő könyvével lett ismert, de a világsikert egy kutyás könyv hozta meg számára. A Dennis Quaid főszereplésével forgatott Egy kutya négy élete gyakorlatilag arról szól, hogy ugyanaz a kutya négyszer születik újjá, hogy az embereket szolgálja, és négyszer adja az életét a gazdájáért.

Fotó: Freeman Film

Fotó: Freeman Film

A film siker lett, és később W. Bruce Cameronnak több könyvét is mozivászonra vitték. Most, talán a legtöbben az Egy kutya négy élete folytatását, az Egy kutya négy útját várták, ami szintén Cameron tollából született.

A történet lényege, hogy miután Bailey kutya oly sok élet után hazatalált az előző részben, most gazdája arra kéri, ezúttal unokája, CJ életébe térjen vissza, és vigyázzon rá. Bailey-ből így lesz először bernáthegyi keverék, majd beagle, aztán masztiff végül yorkshire terrier. A kutya új küldetést talál, ami szerető barátokhoz, megható és örömteli kalandokhoz vezeti őt. Persze, aki látta, és emlékszik is az első részre, lehet hogy túl sok hasonlóságot fedez majd fel a történetek között, de az biztos, hogy a zsebkendő itt is jobb, ha kéznél lesz.