Gyereknevelés

Gyermeknap a Margó Irodalmi Fesztiválon

Az ingyenes rendezvénysorozat szombati napján, június 15-én, 10 és 15 óra között a Petőfi Irodalmi Múzeumban várják a családokat.

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált a Petőfi Irodalmi Múzeumban, mely idén június 12-től egészen 16-ig tart. A szervezők a családosokra és gyermekeikre is gondoltak, így június 15-én, szombaton elsősorban őket várják programjaikkal.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

A szervezők célja, hogy a lehető legtöbbeknek átadhassák az olvasás és az irodalom nyújtotta élményeket. Ahhoz, hogy ebből te és gyermeked se maradjatok ki számos program közül választhatok, többek között zenés bábjátékozás, kavicsfestés, felolvasások és egy varázslatos koncert is része a rendezvénynek. A Hahó együttes, mint mindig ezúttal is szórakoztatva tanít, sok gyermek kedvence, Varró Dániel pedig diafilmeket vetít. Emellett gasztro élményekben is része lehet a srácoknak, hiszen Nagy Réka az Ökouanyu, egészséges és nagyon finom “jutalomfalatokat” készít a gyerekekkel együtt.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

A Hahó együttes. Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

Mindezeken felül a 10 órakor kezdődő Forgatag a palotában című programon a családoddal megismerkedhetek a Károlyi-palota szerethető lakóival, úgymint Dzsenkóval, a Petőfi-rajongó telivérrel, K. Dezsővel a vakonddal és szenvedélyes kurátorral, s Par Avion kisasszonnyal, a kissé rosszul tájékozódó postagalambbal, s míg meghallgatjátok a meséjüket, bebarangoljátok a Károlyi-palotát és utaztok is kicsit az időben.