Konyha

Piknik ötletek

Nincs is hangulatosabb dolog egy nyári ebédnél a természetben a családoddal, ehhez kínálunk néhány hasznos tippet.

Úgy döntöttetek, hogy túráztok egyet vagy a napot egy közeli parkban töltitek. Bármelyik is legyen, gyermeked és párod biztosan jól kifárasztják majd egymást és bizony alaposan megéheznek. A leterített pokrócon falatozni szuper élmény mindenkinek, ám előtte érdemes átgondolnod, hogy milyen ételeket készíts, illetve hogyan tárold őket. Próbálj gyakorlatias lenni, mert egy gyalogtúránál az a jó, ha minél kevesebb cuccot kell vinned, cipelned.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

A legegyszerűbb, ha szendvicseket készítesz előre, akkor gondolkodsz jól, ha nincs szükség evőeszközökre, bár egy kést mindenképpen csomagolj be. Ha viszel zöldségeket a szendvicsek mellé azt érdemes egy légmenetesen zárható műanya ételtárolóba tenned. A szalvéta mellé, nem árt betenned egy csomag nedves törlőkendőt, ezt az evés előtt és után is jól jön, hiszen kezet mosni általában nem tudtok az erdő közepén.
Fontos, hogy soha ne hagyjatok szemetet magatok után, ezért készíts be egy zacskót, melyben összegyűjtitek a keletkezett hulladékot és azt az első útba eső kukáig vigyétek el. Ha gyümölcsöt is viszel, érdemes hűtőtáskában gondolkodnod, ma már jóval praktikusabb és hordhatóbb hűtőtáskákat lehet venni, ráadásul számos méretben. Az innivalóról ne feledkezz meg, tudod milyen szomjasak szoktak lenni a gyerekek a játék után és közben is, az apukákról nem is beszélve.
Innen folytatjuk legközelebb.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com