Te + Én

Ezeken idegeskednek a férfiak egy kapcsolatban

Egy párkapcsolat mindenkinek sok feszültséggel jár, és nem csak a nők aggódnak túl dolgokat, hanem bizony a férfiak is stresszelnek néhány problémán.

Ha eddig azt hitted, hogy csak te aggódsz mindenen, akkor most figyelj, mert lehet meg fogsz lepődni, hogy a pasik mi miatt nem tudnak aludni. Az ő esetükben a stressz ráadásul még komolyabb probléma, mint a nőknél, hiszen nem csak az egészségükre, de a szexuális teljesítményükre is rámehet.

Fotó: iStock.com/AntonioGuillem

Fotó: iStock.com/AntonioGuillem

Az első, és legnagyobb stressz forrás: a pénz. Sosem érzik elégnek, még akkor sem, ha egyedül vannak. Erős az a sztereotípia, hogy a nők szeretik a pénzes pasikat, pedig mi tudjuk, hogy nem vagyon számít – persze, vannak kivételek. De a férfiak az anyagiakra sokkal jobban rágörcsölnek, mert azt szeretnék, hogy te mindent megkapj.

A másik természetesen a szex. Jó-e, elég nagy-e, élvezted-e? Mit csináljon másképp? Vajon az előző pasiddal milyen volt, és a többi… Nem tudsz mit tenni ellene, csak ugyanazt, amit a pénznél: beszélj vele! Nyugtasd meg, vagy ha valami tényleg nem jó, akkor azt mond el. Ne félj kimondani ezeket a dolgokat, mert mind a kettőtöknek jót fog tenni.

Fotó: iStock.com/nd3000

Fotó: iStock.com/nd3000

Aztán még azon is szoktak aggódni, hogy elégé szórakoztatóak-e? A férfiak egyik fegyvere a humor (persze a nőké is). Ezért – főleg a kapcsolat kezdetén – hajlamosak azon aggódni, hogy vajon elég viccesek-e? De képesek azon is agyalni, hogy már megint találkozni kell a családoddal. A család kérdés mindig kényes, mert nem mindenkié jófej és elfogadó. Ha érzed rajta, hogy egy-egy családi vendégség előtt feszültebb, akkor mindenképp kérdezz rá, és ajánld fel a segítséged. Közösen ez is könnyebben megoldható.