Amint az első hazai görögdinnyék a piacra kerülnek, már szaladok is, hogy vásárolhassak belőle. A nagy melegben egyszerűen fantasztikus élmény a hűtött dinnye, ám ezt különlegesebbé teheted, ha kipróbálod a salátánkat.
Dinnyés paradicsomsaláta
Hozzávalók (egy családi adaghoz):
100 dkg görögdinnye (hazai termesztésű – apró darabokra vágva)
10-12 darab koktélparadicsom vagy 4 nagyobb szem paradicsom (csakis magyar – megmosva, apróra vágva)
25 dkg gomolya, de feta sajt is jó (apró darabokra vágva)
1 fej lila hagyma (naná, hogy hazai – megtisztítva, felszeletelve)
2 teáskanál citromlé frissen facsarva
2 evőkanál olívaolaj (jó minőségű)
só
bors
Fotó: www.shutterstock.com
Elkészítés:
A dinnyét, a paradicsomot a hagymát és sajtot tedd egy nagy tálba, majd keverd össze, ezután jöhetnek a fűszerek ízlésed szerint, végül pedig a citromlé és az olívaolaj, majd újra keverd össze az egészet.
Egészségetekre!