Gyereknevelés

Veszélyesnek ítélt játékot hívtak vissza a boltokból

Idén tavasz közepe óta volt kapható az egyik hazai üzletláncban az az építőjáték márka, melyről bebizonyosodott, hogy veszélyes lehet a használójára.

Az ember szülőként ma könnyebben fel tud készülni számos dologra, köszönhetően a világhálónak. Például után nézhetsz egy-egy játék kapcsán, hogy gyermekednek mely képességeit fejleszti, milyen tapasztalattal rendelkeznek erről más szülők és persze azt is meg tudod keresni, hogy hol tudod a legolcsóbban megvásárolni. A gyermekeknek szánt termékek kapcsán, legyen szó élelmiszerekről, ruhákról és játékokról azt tudjuk, hogy fokozott figyelemmel ellenőrzik azokat. Ezek után mégis előfordulhat, például az, hogy műanyag darabok kerülnek egy bébiételbe, nem megengedett ételszínező festék egy kifejezetten gyereknek szánt nyalókába és hasonló esetek, melyekről oldalunkon olvashattál.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Sajnos ismét egy olyan esetről kell beszámolnunk, mely az előbb felsorolt listát folytatja. Ami ebben a hírben igazán figyelemfelkeltő számomra, hogy fából készült gyermekjátékról van szó, melyeket jobban ajánlanak a szakértők a pozitív élettani hatásaik miatt, ám a példa igazolja, hogy bizony itt is vannak kivételek.

Az Aldi áruházlánc közleményben tudatta, hogy beszállítója, az U. Leinss GmbH azonnal visszahívta a fa építőjáték termék “Város”, “Virágos rét”, illetve “Állatos építőjáték” fajtáit. A nyilatkozat szerint a felsorolt játékoknál előfordulhat, hogy apró darabok leválhatnak róluk, amit a kicsik bizony lenyelhetnek. A szóban forgó termékek idén április 14-e óta voltak kaphatóak, egészen visszavonásukig június 13-ig. Ha vásároltál ilyen játékot, a számlája nélkül visszaválthatod és megtérítik annak az árát bármelyik Aldi üzletben. Emellett fontos, hogy ne engedd a gyermekedet, gyermekeidet vele játszani!