Te + Én

Beszélgetés az őszinteségről

Június 22-én, ezúttal nem a Budapesten, hanem Debrecenben lehet majd találkozni Feldmár András, pszichológussal. Sőt, érdemes lesz meghallgatni, hogy az egykori matematikus miről is mesél őszintén.

Őszintén mesélek című előadáson a híres pszichológus A cudar édesanyákról és a mesék erejéről, illetve az Őszinteség című új könyvei kapcsán lesz jelen. Az 1940-ben, Budapesten született Feldmár, 1956-ban vándorolt ki Kanadába, ahol előbb matematikus lett, majd pszichológiát és filozófiát tanult.

Fotó: MTI/Kollányi Péter

Fotó: MTI/Kollányi Péter

1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, aki elméleti és gyakorlati munkásságában radikálisan megkérdőjelezte a 20. századi pszichiátria dogmáit. Ez a találkozás egy életre meghatározta Feldmár tudományos munkásságát, a világhoz való viszonyát is.

Szakemberekkel, teológusokkal, művészekkel és elszánt civilekkel arra keresi a választ, hogyan tudnának a lélek és tudat sebeitől szenvedő emberek az orvos-beteg reláció kiszolgáltatottsága helyett élő, szeretetteli kapcsolatokból erőt merítve meggyógyulni. Feldmár a mai napig aktívan dolgozik terapeutaként, tanít, illetve számos szervezet számára végez tanácsadói munkát. Rendszeresen látogat Magyarországra, és nem csak Budapestre. Új könyvei mindenkinek segítenek, akik igazi beszélgetésekre vágynak, és kicsit többet akarnak tudni magukról és másokról is.