×

Konyha

Számít a véleményed – Elrajtolt a Nagy Bor Teszt

Negyedik alkalommal mérik fel a hazai internet használok borfogyasztási, bor felhasználási szokásait.

Egy finom pohár borral sétálni a vízparton, a nyári estén, leírhatatlanul hangulatos dolog. Mindenkinek megvan a kedvenc bora, mellyel elképzeli vagy éppen megéli ezt, vagy az ehhez hasonló élethelyzeteket. Ezúttal a te borozási szokásaidra kíváncsiak egy országos felmérésben.

Az elmúlt három évben 80 ezren töltötték ki a Nagy Bor Tesztet, vagyis kijelenthető, ez valóban az ország bortesztje, hiszen másik, hasonlóan nagymintás kutatás nem létezik ebben a témában. Ráadásul, mivel évente elkészül és publikálják is, az eredményekből kiválóan kirajzolódnak a tendenciák, a korábbi évek adatai biztos viszonyítási pontot adnak ehhez.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Többek között például tavaly kiderült a tesztből, hogy a magyarok legnagyobb része évente egyszer indul boros kirándulásra, a legkedveltebb úti cél Villány, Tokaj és Eger, illetve hogy a legfontosabb döntési szempont a borvidék ismertsége. Felmerül a kérdés, hogy miért is éri meg kitöltened a tesztet. Egészen egyszerűen azért, mert a teszt alapján az igényeidhez alkalmazkodnak a borászok, borászatok, programszervezők, mellyel neked még inkább jobb élményekben lehet majd részed a borokkal kapcsolatban.

A szervezők szerint 2019-ben meghaladja a kitöltők össz száma a bűvös 100.000 főt. A reprezentatív kutatás idén is többek között olyan kérdésekre keresi a választ, hogy melyek a kedveltebb szőlő- és borfajták, hol és milyen gyakorisággal fogyasztanak bort, hol szerzik be azokat. A tesztet itt találod: http://nagyborteszt.hu/ és egészen augusztus 31-ig kitöltheted.