Konyha

333 remek hely a magyar tengernél

Idén is kiadta a Magyar Konyha magazin a balatoni gasztrokalauzát, melyben ismét összegyűjtötték a hazánk legkedveltebb nyaralóhelyének gasztronómiailag említésre méltó helyeit.

A Balatonnal kapcsolatosan mindannyiunknak vannak emlékei, berögződései, attól függően, hogy milyen korosztályhoz tartozik. Azonban napjainkra a magyar tenger sokkal több lett egy kirándulóhelynél, hiszen egész évben várja különféle programokkal a látogatókat.

Ma már nem csak a hekkért és lángosért állnak sorba az emberek, és fagylaltból sem csak csoki és vanília kapható. A Balatonnak fel kellett vennie a versenyt a külföldi turistacélpontokkal, és eddig úgy látszik ez sikerült is.

A szakértők azt jósolták néhány évvel ezelőtt, hogy a legnagyobb hazai tó és környéke lesz hazánk gasztronómiai központja az elkövetkezendő évtizedekben. Nagyon úgy fest, hogy igaza lesz azon hölgyeknek és uraknak, akik ezt vetítették előre, amit a Magyar Konyha magazin 7 éve megjelenő kiadványa, a Balaton gasztrokalauz is megerősít. Nem csak a csúcsgasztronómiára koncentrál a kiadvány, a lángos- és kolbászsütödék, a kocsmák, illetve a borozók mellett számos gasztronómiához köthető hely és személy gyűjteménye is a kalauz.

Fotó:magyar konyha

Fotó:magyar konyha

A kiadvány készítői elmondták, hogy nem csak a száma növekedett a gasztronómiai értékkel bíró balatoni helyeknek, de egyértelműen látható, érezhető a színvonal emelkedése is. „A fejlődés tehát óriási: a fine dinging éttermek, bisztrók, hagyományos borteraszok, kézműves cukrászdák, pékségek mellett idén megszaporodtak a sörfőzdék, a tipikus balatoni kisvendéglők” – mondta Lévai Anikó, a magazin szerkesztőbizottságának elnöke.

Lévai Anikó. Fotó: Magyar Konyha magazin

Lévai Anikó. Fotó: Magyar Konyha magazin