Csillagok

Erzsébet királynő és Katalin hercegné ugyanattól retteg

Sosem gondolnánk, hogy mi a közös Katalin hercegnében és Erzsébet királynőben? Azon túl, hogy a királyi család legelegánsabb tagjai, de egy közös félelmük mégis van.

A mosoly mögött sokszor nem őszinteség van, hanem inkább félelem. Ezt érezheti Katalin hercegné és II. Erzsébet királynő is, amikor hintóban utaznak. Márpedig az ő esetükben ez sűrűn elő szokott fordulni. Legutóbb például Erzsébet születésnapi ünnepségén. Csakhogy, ez a fajta „jármű” nem tartozik a királynő és a hercegnő kedvence közé.

II. Erzsébet és Fülöp herceg a királyné születésnapján 2017-ben. Foto: shutterstock

II. Erzsébet és Fülöp herceg a királyné születésnapján 2017-ben. Foto: shutterstock

Mind a ketten egy, úgynevezett utazási betegségben szenvednek, amely előjön a hintó ringatózásakor is. Hasonló ahhoz, amit mások hajón élnek át: komoly hányingerük támad, felfordul a gyomruk, és inkább csak arra vágynak, hogy mikor szállhatnak már ki.

A Mirror című lapnak egy testbeszéd-szakértő elárulta, hogy bár mindketten próbálják leplezni, ám a feszült testtartásuk elárulja őket, hogy nem bírják a hintózást. „Az utazási betegség, orvosi nevén kinetózis egy tünetegyüttes, amit többnyire a látási ingerek és az egyensúly érzékelés közötti ellentétek okoznak” – magyarázta Dr. Qadeer Arshad a Sunday Mirrornak. Az orvos kifejtette azt is, hogy gyógyszert erre nem szedhetnek, mert annak egyik mellékhatása az álmosság, és mégis hogy néznének ki a fogaton a királyi család neves hölgytagjai, ha bóbiskolnának vagy ásítoznának integetés helyett.