Csillagok

Sosem féltem még így nőtől - Kathy Bates portré

A sok jó színésznő között a legjobbak táborát erősíti, hihetetlen könnyed játékkal mindig hiteles tud lenni.

Kevés olyan személy, különösen nő van, aki színészként és rendezőként is képes a legjobbat hozni, a legmagasabb színvonalon teljesíteni. Mai ünnepeltünk, aki a 71. életévébe lépett, bizonyított már mindkét fronton. Mindezek mellett egyszer már a rákot is legyőzte és azóta is mindent elkövet, hogy támogassa a daganatos betegségek elleni küzdelmet.

Kathy Bates-et a legtöbben a Tortúra című filmje miatt ismerik (amiért az Oscar-díjat is megkapta), ahol lényegében foglyul ejti kedvenc íróját, hogy az alkosson újra egy nagyszerű művet, ám nem éppen hagyományos eszközökkel ösztönzi erre az írót. Ebben a filmben egyszerűen beleborzong az ember a művésznő játékától. Amikor először láttam ezt az alkotást, egyenesen rettegtem a karakterétől, ahogy életre kelti a filmbéli őrült figurát.

Sokaknak a Titanicból lehet ismerős, de számos filmben (Schmidt története, A szív bajnokai) és sorozatban (Két pasi – meg egy kicsi, Rémségek cirkusza) megmutatta már különleges tehetségét, miközben olyan sikersorozatok epizódjait rendezte, mint a Sírhant művek, az Everwood, vagy akár a Gyilkos utcák és a New York rendőrei.