×

Szerelem

A férfiak humorától is függ a nők orgazmusa

Azt tudtuk, hogy rendkívül összetett a nők orgazmusa, és sok minden befolyásolja, de egy kutatásból az is kiderült, hogy a humoros és öntudatos férfiak jobban el tudják juttatni a párjukat a csúcsra

George Gallup pszichológus és csapata évekkel ezelőtt azt vizsgálta, hogy a férfiak mely személyiségjegyeihez és tulajdonságaihoz köthető a nők szexuális elégedettsége. A University of Albany-n végzett kutatáshoz egyetemi hallgatókat kérdeztek ki arról, milyen is a partnerük. Itt minden számított: testalkat, személyiség, anyagi háttér, és persze a jóképűség is. A vonzerőt aztán a kísérletben részt vevők barátaitól is megkérdezték, hogy kevésbé elfogult képet kapjanak.

fotó: iStock.com/Marko Aliaksandr

fotó: iStock.com/Marko Aliaksandr

Az eredmények szerint a nők orgazmusának intenzitása erőteljesen függ attól, mennyire vonzónak találják a partnerüket, hányszor szexeltek egy héten és összességében mennyire találták kielégítőnek az együttlétet. Kiderült, hogy a vonzó partner (és akit az ismerősök is annak tartanak) az ágyban is jobban ki tudja elégíteni a párját. De ugye nem csak a külső számít.

A személyiségjegyek közül az intelligencia, az eltökéltség, a határozottság és a humorérzék a legmeghatározóbbak. Kiderült, hogy a viccesnek ítélt férfiakkal többször, és szívesebben bújnak ágyba a nők, és így az orgazmusuk is gyakoribb. Szóval ezek után, amikor az a kérdés, hogy ki, milyen férfira vágyik, akkor joggal szerepel a listán az, hogy legyen jóképű és humoros.