Gyereknevelés

Strandbetegségek

Akármilyen jó dolog is a kellemes vízben fürdőzni, sajnos gyermekünk könnyen összeszedhet valamilyen nyavalyát a strandolás közben.

Jaj, úgy szeretem élvezem én a strandot – énekelte a Pancsoló kislány, és valljuk be, mind a természetes, mind a mesterséges fürdőhelyek apró boldogságszigetek. Azonban, ha nem vagyunk elég óvatosak, a nyár, a nyári szünet könnyen válhat gyermekünk és mi számunkra is rémálommá. A meleg hónapok leggyakoribb gyermekbetegségei a fülgyulladás és különböző gombás fertőzések.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

A túl sok vízben töltött idő és a túl hideg víz könnyen vezethet külsőfül-gyulladáshoz. Ez egy igazi sorscsapás, mi már megjártunk egyszer gyermekünkkel és az ellenségeimnek sem kívánom. Nagyon fájdalmas a gyermeknek, különösen amikor eszik. Mindenképpen fordulj vele orvoshoz.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Azt mindenképpen tudnod kell, hogy a mesterséges fürdőhelyek sokkal több veszélyt jelenthetnek, mint a természetes vízfelületeknél kialakított strandok. A lábmosók, a zuhanyzók és a medencék is alkalmasak például a gombás fertőzések megszerzésére. Elsősorban a láb, azon is talp és a térdhajlatok a veszélyeztetett területek. Sok mindennek elébe mehetsz, ha papucshoz szoktatod a gyermekedet, illetve fontos, hogy a pancsolás után töröld mindig szárazra, sőt vedd is le a fürdőruháját, így felfázásoktól is megkíméled.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com