Szerelem

A legnagyobb tévhitek a szexről

Ma már mindent, de mindent meg lehetne tudni a szexről, mégis sok tévhit él még vele kapcsolatban. Pedig a tudás egyben magabiztossá is tesz, és lehet, hogy te is másképp fogod mostantól csinálni.

Egy általános tévhit, és kifogás is egyben, hogy nincs szex, ha fáj a nő feje. A University of Munster egy 2013-as kutatása szerint azonban csökkent azon nők migrénjének erőssége, akik rohamaik közben elkezdtek szexelni. Ráadásul minden ötödik nőnek a szex végeztével teljesen elmúlt a fejfájása. A szex endorfint termel, ez pedig egyfajta természetes fájdalomcsillapító, szóval hölgyeim, ezzel a kifogással többen ne éljetek, mert inkább használ, mintsem árt.

fotó: iStock.com/fizikes

fotó: iStock.com/fizikes

Egy másik gyakori tévhit, főleg a fiatalok körében, hogy ha a nő menstruál akkor nem lehet terhes. Dr. Gillian Lockwood, a Midland Fertility Services nőgyógyásza azt állítja, hogy nincs olyan időszak, amikor egy nő 15 és 50 éves kora között ne lehetne terhes. A kutatások során kiszámolták, hogy az ovuláció során kiszabadult petesejt 4-5 napig él, egy egészséges spermium pedig szintén négy napig is elélhet, vagyis egy jó időzítéssel megtörténhet a megtermékenyülés a ciklus legvégén is.

A kismamák gyakori tévhite pedig az, hogy a szex és az orgazmus hatására megindulhat a szülés. Jó, lehet, hogy ezt a Jóbarátok sorozat terjesztette el, amikor Rossnak és Rachelnek a baba megszületéséhez a szexet és a csípős paprikát javasolta az orvos. A valóság azonban az, hogy a szex hatására tényleg megindulhat a vajúdás, de a méhnyaknak készen kell lennie erre – állítják az orvosok. De arra is lett bizonyíték, hogy a szextől nem lesz több esélyünk a szívrohamra. Egy amerikai kardiológiai szaklap tanulmánya szerint a szex nem okozhat szívrohamot, mindössze csak a betegek 1 százalékánál, amire pont annyi az esély, mintha csak az utcán sétálva érve minket a roham.