Csillagok

Egy szigeten ünnepli 6. születésnapját György herceg

2013. július 22. A nap, amint nem csak Anglia várt már nagyon izgatottan, hanem az egész világ kíváncsi volt arra, hogy milyen lesz Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermeke. A kis György herceg ma már 6 éves.

Hivatalos nevén: Ő királyi fensége György cambridge-i herceg, akinek a teljes nevét sem spórolták el: Ő királyi fensége György Sándor Lajos cambridge-i herceg. Az angol szokásjog szerint a területi hercegi cím, vagyis a „Duke” titulus nem öröklődik, így György herceg nem Cambridge hercege, csak cambridge-i herceg.

György herceg születése még egy bélyegre is felkerült, Új Zélandon Fotó: iStock.com/catwalker

György herceg születése még egy bélyegre is felkerült, Új Zélandon Fotó: iStock.com/catwalker

György herceg apai ágon a Windsor brit királyi uralkodócsaládba, anyai ágon a polgári Middleton családba született. II. Erzsébet brit királynő dédunokája, születésénél fogva 3. helyet foglalja el a brit trónöröklési rendben nagyapja, Károly walesi herceg és édesapja, Vilmos cambridge-i herceg után. Az elsőnek mindig különleges jogai és feladatai vannak. Pedig, azóta Györgynek már testvérei is vannak: húga Sarolta 2015. május 2-án született, öccse Lajos pedig 2018. április 23-án. Kell is nagy társaság a kis hercegnek, mert nagyon is életrevaló gyerkőc. Legutóbb épp Katalin szüleinél egy búcsúban járt, ahol a porcelántörős játék és a gumivár volt a kedvence.

György herceg 3 évesen Fotó: twitter.com

György herceg 3 évesen Fotó: twitter.com

Hatodik születésnapja alkalmából neki is kijár az ünneplés. Katalinék úgy döntöttek, hogy a nyilvánosságtól távol, Mustique szigetére utaznak vakációzni a családdal. A meseszép hely néhány kilométerre Barbadostól a Karib-tengeren található, és azt lemernénk fogadni, hogy György itt is jól fogja magát érezni. Talán még egy finom gyümölcsös koktél is jár ma neki a szülinapi torta mellé.