Kultúra

Újra játsszák Presser Gábor és Adamis Anna sikerdarabját

Az ideitől még több kortárs és klasszikus, valamint magyar és nemzetközi darabok bemutatóját tűzte műsorára a Spirit Színház, a 2019/20-as évadban.

Perjés János, alapító-művészigazgató 2011-ben hozta létre a Spirit Színházat, amely 2016-ban megtalálta végleges otthonát, így mára egyéni repertoárral rendelkező, neves magyarországi színészekkel és alkotókkal dolgozó és magas színvonalat képviselő magánszínházzá vált a Margit-híd budai hídfőjénél. Az új évadnak új szlogenje is lett: Nyiss az élményre!

velencei kalmár

Ehhez az alapító-művészigazgató olyan társulatot szedett össze, amelynek a tagjai – többek között – Borbáth Ottília, Nagyváradi Erzsébet, Nagy Enikő, Marjai Virág, Perjési Hilda, Magyar Vazul vagy Virág Péter. Érdekesség, hogy az új évadban feltűnik Gulyás Dénes világhírű operaénekes, ezúttal prózai szerepben, valamint Schlanger András és Csémy Balázs is. De igazi jutalomjáték lesz Felföldi Anikó fellépése Dürrenmatt drámájában.

A bemutatók között megtalálható Varsányi Anna Ünnep, Sütő András Advent a Hargitán Déry Tibor/Presser Gábor/Adamis Anna Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról vagy Polcz Alaine Asszony a fronton című műve. Valamint a külföldi szerzők közül: Shakespeare A velencei kalmár, Brecht Koldusopera, Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása vagy Shaw Pygmalion című darabja.

Az állandó társulati tagok mellett olyan színészek is fellépnek a Spirit színpadán, mint Jantyik Csaba, Sándor Péter, Tornyi Ildikó, Sztárek Andrea, Trokán Anna, Hegyi Barbara vagy Tankó Erika.

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Az évad talán legjobban várt előadását a Képzet riport egy amerikai popfesztiválról december 26-án mutatják be Czeizel Gábor rendezésében. A főbb szerepekben pedig Sándor Péter, Tankó Erika és Fekete Linda lesz látható.