Csillagok

„Klárikám!” születésnapot ünnepel

67 éves lett Balázs Klári. És már mondanánk is utána, hogy Korda György. Nevük az évek alatt eggyé forrt, azért a születésnapjuk mégsem ugyanazon a napon van.

Balázs Kláriról talán kevesen tudják, hogy Boros Klára néven látta meg a napvilágot 1952. augusztus 6-án. A magyar énekesnőből úgy lett Balázs Klári, hogy felvette első férje nevét. Második férje már Korda György lett, így ő hivatalosan Korda Györgyné, de művésznévként megtartotta első férje nevét.

Balázs Klári és Korda György debreceni Campus Fesztiválon, júliusban  Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Balázs Klári és Korda György debreceni Campus Fesztiválon, júliusban Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

„Klárikám” – ahogy férje nevezi, és már-már legendássá vált a megszólítás több mint négy évtizedes pályafutást tudhat maga mögött. Énekesi karrierje az 1970-es években kezdődött, amikor akkori férjével, Balázs Gáborral és a Periszkóp együttessel énekelt. A Periszkóp után jött a Skála együttes, amely 1980-ban megszűnt, ekkor Balázs Klári szólókarrierbe kezdett. De nem sokáig tartott, mert megismerkedett Korda Györggyel, és hamarosan nem csak az színpadon, hanem az életben is elválaszthatatlan duó lett belőlük.

A házaspár ma is népszerű fellépőnek számít, és korukat meghazudtolva végig koncertezik a nyári fesztiválszezont is. „Nem csak az tölt el büszkeséggel és jó érzéssel bennünket, hogy ilyen sok koncertünk van, az az igazi elismerés, hogy a fiatal zenekarok elkezdték feldolgozni a régi Korda-dalokat” – árulta a napokban a házaspár a Hot! Magazinnak. Azért egy Boldog születésnapot! dal most mindenképp kijár Klárikának.