Kultúra

Költő és műsorvezető is fellép a Kaposfesten

Az idén tíz éves Kaposfestet augusztus 13-19. között rendezik meg. A koncertek mellett önálló estek is lesznek, ezek közül kiemelkedik Bősze Ádám műsorvezető és Lackfi János költő estje.

A szervezők olyan komolyzenei programot állítottak össze, amely a korábbi évek kiemelkedő programjait és friss előadásokat foglalja magába. A koncertek mellett két rendkívül szórakoztató, mégis komoly mélységeket is megmutató, önálló esten vehetnek részt a Kaposváron tartózkodók.

Az egyik Lackfi János költő estje. Lackfi szinte a Kaposfest költőjének számít, sokadik alkalommal jelenik meg Kaposváron. Minden évben kicsit más hangsúllyal és mondanivalóval. Augusztus 14-én az ő estje zárja a gasztro napot ő a Szivárvány Zeneházban.

Fotó: Kaposfest

Fotó: Kaposfest

Ahogy az író fogalmaz: „Milyenek a magyarok? Kevés beszédű, magányos cowboyok és kocsmai hencegők. Lepedőakrobaták és sámlin reszkető Gedeon bácsik. Hátrafelé nyilazók és cekkerben bontott csirkét cipelők. Alkoholisták. Dehogy alkoholisták, csak megisszák a magukét. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Valamikor nagyon tudtak focizni, most nagyon tudnak rá emlékezni. Ha meg akartak halni, mindig lerántottak magukkal egy törököt is. Lackfi János négy nagy sikerű könyvet írt magyarságunkról, és most elkalauzol a földönkívüliek ismerős birodalmába. Kiderül, hol húzódik a belga–magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani. Ha a néző ezek után nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.”

De az utóbbi években az MTVA-s műsorvezető, Bősze Ádám neve is összeforrt a Kaposfesttel, hiszen nemcsak házigazdája, műsorvezetője a fesztiválnak, hanem pár éve megújuló, saját stand-up előadásait is itt kezdte.

Fotó: Kaposfest

Fotó: Kaposfest

„A Kaposfest már az életem része. Ráadásul itt alakult ki az a konferálási stílusom, amiért sokan szeretnek, vagy éppen sokan utálnak. A Kaposfest közönsége nélkül nem jutottam volna el idáig. Tényleg hálás vagyok.” – üzente Bősze Ádám, aki a Bő szekund című estjével augusztus 15-én lép a kaposvári közönség elé.