Közélet

Civil ruhás nyomozók is vannak a Szigeten

A rendőrség mindent megtesz azért, hogy a Szigetre érkezők a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat. A fesztiválon civil ruhás nyomozók is vannak. Meg citromízű, kék rendőrfagyi!

Terdik Tamás dandártábornok Budapest rendőrfőkapitánya csütörtökön a fesztivál területén tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az egyenruhás rendőrök a polgárőrökkel együtt azt a feladatot kapták, hogy a látogatók mozgását minél hatékonyabban biztosítsák, illetve a közlekedők a Szigeten és környékén, Óbudán minél kevesebb balesetet szenvedjenek. Nem a bírságolás a cél – szögezte le a rendőrfőkapitány.

A finn Sisus Circus csoport Mosh Pit című előadása a Cirque de Sziget szabadtéri színpadán a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 8-án. MTI/Balogh Zoltán

Elhangzott az is, a Budapesten tartózkodók nemcsak jól, hanem biztonságosan is érezhetik magukat. A rendőrfőkapitány szerint ebben a rendőrségnek is fontos szerepe van.

A főkapitány hangsúlyozta: a Szigeten felállított rendőrségi információs ponton szolgáltatni akarnak, a „szigetelők” számára szórakoztató programokat, élményeket biztosítanak. A sajtótájékoztató végén bemutatták a helyszínen kínált „rendőrfagyit” is, a kék színű, citromízű édességet.

Megnyitott a Sziget Járási Hivatal is

Mobil kormányablakkal, valamint turisztikai tájékoztatással, álláskeresési tanácsokkal, városnéző túrákkal segíti a látogatókat a Budapestinfo Pont házban a Sziget fesztiválon a fővárosi kormányhivatal és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). A „Sziget Járási Hivatalban” negyedik éve biztosítanak szolgáltatásokat.

Közönség Jain (Jeanne Galice) francia énekesnő koncertjén a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 7-én. MTI/Sóki Tamás

A kormányablakbuszon a látogatók e-személyi igazolványt, útlevelet és vezetői engedélyt igényelhetnek, Ügyfélkapu-hozzáférést regisztrálhatnak, pótolhatják elveszett okmányaikat, továbbá eredeti vagy ideiglenes személyi igazolványt is csináltathatnak – írja az MTI. A kormányhivatal hatóságai – fogyasztóvédelem, munkaügy és munkavédelem, népegészségügy, közlekedési hatóság – a Sziget fesztivál ideje alatt folyamatos ellenőrzésekkel járulnak hozzá ahhoz, hogy a fesztiválozók ne válhassanak jogsértések áldozatává és biztonságosan vehessék igénybe a különböző szolgáltatásokat.

A fesztiválozók a Budapestinfo Pontban információt kaphatnak a fővárosi látnivalókról, programokról.