Életmód

Az érett bőr csodaszere

Ma már számos hatásos arckrém összetevője, de önmagában is érdemes használni. Számos jó tulajdonsága, sőt gyógyhatása is van. Érdemes belőle beszerezni egy kis üveggel és rendszeresen használni.

Tetemes mennyiségű E-vitamin, antioxidáns van benne és esszenciális zsírsavakban is bővelkedik számos más kedvező összetétel mellett. Az argánolaj éppen ezért gyakori összetevője azoknak az arcápolóknak, amelyeket az érettebb bőrre készítenek. De nem csak a ránctalanító krémek elengedhetetlen összetevője. Önmagában is használható az idő nyomainak eltüntetésére. Különösen a szem körüli ráncok nagy ellensége. Csak kenjük be vele a problémás területet és gyorsan múlnak majd az árulkodó jelek.

 Az argánolaj az egyik legjobb ránctalanító szer. Fotó: shutterstock/Juanamari Gonzalez

Az argánolaj az egyik legjobb ránctalanító szer. Fotó: shutterstock/Juanamari Gonzalez

A száraz bőrt is hidratálja, legyen az a test bármely pontján. Mivel hidratáló és mindezek mellett még gombaölő hatása is van, ezért akár ekcémás bőrre is jó hatással lehet. A hidratáló hatása arra is alkalmas, hogy megelőzze a terhességi csíkokat.

Gyulladásgátló hatása, mert ilyennel is rendelkezik, a pattanásos arcbőrön segít. Érdemes naponta kenni vele a problémás, begyulladt bőrt.

Ha otthon ápolod a kezed és körmeid, akkor mindig legyen argánolaj kéznél. Ugyanis a körömágybőrt is hidratálttá varázsolja, mi több a körmeink is hálásak lesznek egy kis argánolajos kezelésért. A hidratáló hatását akár a száraz és töredezett hajon is kifejti ez az olaj. Javasolt kis mennyiséget rendszeresen a hajvégekre kenni. Így elodázható, hogy a fodrász ollóval vessen véget a töredező hajvégeknek.

Gyógyhatása is van az argánolajnak. A bőr kisebb sérüléseinek gyógyulását felgyorsítja. Már csak ezért is érdemes a fürdőszoba polcon tartani belőle.