Kultúra

Négy napra Várkert Bazárba költözik az irodalom

Október 10-13. között rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt a Várkert Bazárban, ahol nemcsak a sokszínű magyar és világirodalmat ismerhetik meg az érdeklődők, hanem vásárolhatnak is.

A könyvvásáron 40 kiadó mutatja be az ősz legfrissebb könyvmegjelenéseit. Ez lesz az egyetlen őszi könyvvásár, de nem csak emiatt érdekes az őszi Margó Fesztivál. Itt mutatja be új könyvét – többek között – Barnás Ferenc, Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Nádas Péter, Szécsi Noémi és Tóth Krisztina.

Nádas Péter is új könyvvel jelentkezik. Fotó: Valuska Gábor

Nádas Péter is új könyvvel jelentkezik. Fotó: Valuska Gábor

Sőt, egy rendhagyó előadáson mutatja be Krasznahorkai László új regényét is Haumann Péter, színész és Miklós Szilveszter, dobos.

A fesztivál az Ivan & The Parazol zenés irodalmi utazásával indul Fotó: www.szorfdeszka.hu

A fesztivál az Ivan & The Parazol zenés irodalmi utazásával indul. Fotó: www.szorfdeszka.hu

A Margón fellép André Aciman, Elisabeth Asbrink, Emily M. Danforth, Sissel-Jo Gazan, Kim Leine és Jón Kalman Stefansson is. A fesztivál az Ivan & The Parazol zenés irodalmi utazásával indul: a VAN filmzenekar koncerttel egybekötve mutatja be a Rossz versek DVD-kiadásához készült novelláskötetet.

Végül Lovasi András zárja a Margót, azt a fesztivált, ahol immár ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat is.