Szerelem

Az emoji-használóknak több és jobb szexben van részük

A Zürichi Egyetem egy újabb meglepő kutatásba fogott, amelynek eredménye idén augusztusban lett meg. Figyelem, az emojit használó embereket vizsgálták, vagyis azt, hogy hogyan hat ez a párkapcsolati szokásaikra.

Na, most kiderült, hogy a kis sárga – és már mindenféle – ábráknak mekkora szerepük van nem csak a telefonunkban, hanem az üzeneteinkben is. A kutatók 5300 embert vizsgáltak, 18-94 évesig, és 87 százalékban heteroszexuálisak voltak. A kérdés az volt, hogy az online kommunikációban ki, milyen gyakran használ emojikat, vagyis érzelmeket kifejező hangulatjeleket. Az üzenetváltások mindenkire vonatkoztak: szülőkre, barátokra, de még a randi partnerekre is.

Fotó: iStock.com/pikcha

Fotó: iStock.com/pikcha

Az emoji-használat a következőképp oszlott meg: 38 százalékuk soha, 28 százalékuk alig-alig használ emojikat, 28 százalékuk rendszeresen, 3 százalék minden egyes üzenetben, 3 százalékuk pedig minden üzenetben használ, egyszerre többet is.

Az eredményt aztán kielemezték, és megnézték a szerelmi életet boncolgató kérdőívekkel együtt. Ebből azt állapították meg, hogy akik több emojit használnak, többet randiztak az elmúlt egy évben, sőt sokkal több szexuális élményben volt részük, és általában sokkal aktívabb is volt. Pszichológusok szerint ebből főleg azt lehet levonni, hogy a sok emojit használó emberek szociálisan nyitottabbak és könnyebben fejezik ki az érzelmeiket.