Kultúra

Az eredeti Csárdáskirálynőt mutatja be az Operettszínház

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet. A Budapesti Operettszínházban szeptember 6-án mutatják be a Csárdáskirálynőt, mely szabadtéren már debütált.

Kálmán Imre klasszikusa – a Margitszigeti Szabadtéri Színpad júliusi előbemutatója után – szeptembertől a Budapesti Operettszínház repertoárján lesz, méghozzá hármas szereposztásban. Vidnyánszky Attila rendezése és Bozsik Yvette koreográfiájával ezúttal visszanyúl a sok átdolgozást megélt mű eredeti, 1916-os, Gábor Andor-féle magyar változatához. Így a Csárdáskirálynő végre úgy jut el a magyar közönséghez, ahogy a legtöbben szeretik.

Fotó: Éder Vera

Fotó: Éder Vera

A darab főúri, bohém szereplőivel, szerelmi bonyodalmaival és fülbemászó dallamaival maga volt és lett a könnyedség emlékműve, ugyanakkor megjelennek benne a történelmi Magyarország, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői is.

A júliusi margitszigeti premiert megtisztelte jelenlétével a szerző lánya, Kálmán Yvonne is, akinek nagyon tetszett az új rendezés, így az ő véleménye akár garancia is lehet, hogy érdemes lesz ősszel jegyet váltani az Operettszínházba.

Fotó: Éder Vera

Fotó: Éder Vera

Az előadásban olyan művészek szerepelnek, akik nem csak énekhangjukkal, hanem színészi játékukkal is évek óta a közönség kedvencei: Fischl Mónika, Lévai Enikő, Kiss Diána, Vadász Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Erdős Attila, Dénes Viktor, Szendy Szilvi, Bojtos Luca, Bódi Barbara, Csuha Lajos, Dézsy Szabó Gábor, Felföldi Anikó, Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt és Langer Soma.