Szerelem

A nőfaló pasiknak van egy plusz védettségük

Úgy tűnik, kanadai tudósok találtak arra indokot, hogy miért jó, ha egy pasi igazán nőcsábász: védi az egészségét. Akinek ugyanis sok szexuális partnere volt az életében, annak kisebb eséllyel lesz prosztatarákja.

A Cancer Epidemiology című szaklap arról számolt be, hogy minimum húsz női partner 28 százalékkal csökkenti, míg ugyanennyi férfi partner 500 százalékkal növeli a későbbi prosztatarák kialakulásának esélyét a férfiaknál. A mostani kutatásban elsősorban a partnerek számára koncentráltak. A vizsgálatba 3208 kanadai férfit vontak be. 1590-nél diagnosztizáltak prosztatarákot 2005 és 2009 között, a többiekben nem jelent meg a daganat. A férfiaknak kérdőíveket kellett kitölteniük, többek között az életmódjukról, a környezetükről, illetve, természetes a szexuális szokásaikról is kikérdezték őket, mert az is fontos volt, hogy férfiakkal, vagy nőkkel álltak szexuális kapcsolatban.

Fotó: Pexels.com/CC0 License

Fotó: Pexels.com/CC0 License

Az eredmény némileg meglepő, mert minél több nővel volt kapcsolata egy férfinak, annál kevésbé érintette a prosztatarák esélye, míg ha azonos neműek szexeltek sokszorosára nőtt a rák kialakulásának kockázata.

Feltehetően az orgazmusnak van köze a dologhoz, mert így kiürülhetnek azok a vegyületek a szervezetből, melyek magas koncentrációja növeli a daganatok kialakulását. De további vizsgálatokra van szükség ennek bizonyítására, így a kutatás végleges eredményeire még akár évekig is várhatunk.