Gyereknevelés

Már él az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési adományvonala

Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet, sztárok és önkéntesek is bekapcsolódtak a munkába.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának második hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása.

Az 1000 gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtést a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Az első tanszercsomagok összeállításában segített Wolf Kati, a kampány arca, Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Vastag Csaba énekes és Szabados Ágnes műsorvezető is.

A szervezők nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a számukra ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. A csomagok gyermekenként 10 ezer forint értékűek, minőségi tanszerekből összeállítottak, személyre szabottak.

Sok kicsi sokra megy: 40 hívás az adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent, hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást továbbít.

Fotó: iStock.com/shironosov

Fotó: iStock.com/shironosov

Elérhető a segélyszervezet innovatív online adományozási felülete is a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.