×

Kultúra

Hét nap alatt kilenc előadás a Vidéki Színházak Fesztiválján

Debreceni, győri, kecsemét vagy épp váci színház előadását is láthatja a közönség szeptember 2. és 8. között a budapesti Thália Színházban, ahol a Vidéki Színházak Fesztiválját rendezik meg.

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Thália Színház a fesztivált, amelynek nyitó előadásaként hétfőn a debreceni Csokonai Nemzeti Színház produkcióját, a Lear című darabot tűzik műsorra, a Thália Színház nagyszínpadán.

A tatabányai Jászai Mari Színház Švejkje szeptember 8-án látható a Thália Színházban

A tatabányai Jászai Mari Színház Švejkje szeptember 8-án látható a Thália Színházban

Lantos Anikó fesztiváligazgató a további programról is részletesen beszámolt. Így szeptember 3-án a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában Heinrich von Kleist vígjátékát, Az eltört korsót nézheti meg a közönség. Szeptember 4-én a Győri Nemzeti Színház A tündérlaki lányokat mutatja be, 5-én Edmond Rostand Cyrano című klasszikusát láthatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, 6-án pedig a Váci Dunakanyar Színház és a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös Ványa bácsi produkciója mutatkozik be.

A hétvége programja már rendhagyóbb lesz, mert mindkét napon két előadás várja a közönséget. Szombaton, a nagyszínpadon a kecskeméti Katona József Színház előadása, A király beszéde látható, míg az Arizona Stúdióban a Békéscsabai Jókai Színház produkciója, David Ives Vénusz nercben című darabját lehet élvezni.

A tündérlaki lányok Győrből érkeznek

A tündérlaki lányok Győrből érkeznek

Végül vasárnap a tatabányai Jászai Mari Színház Švejkje, és a kaposvári Csiky Gergely Színház Korai menyegzője kerül színre. Fontos tudni, hogy a nagyszínpadi előadások 19 órakor, a stúdió előadások pedig 16 órakor kezdődnek majd.

A produkciókat idén egy négytagú zsűri díjazza is, de aminek a tévénézők is örülhetnek, hogy az színház és az MTVA együttműködésében a fesztivál öt produkciójáról – a Lear, Az eltört korsó, a Cyrano, a Ványa bácsi és a Svejk című előadásról – televíziós felvétel is készül. Amit később a csatorna műsorára tűz.