Kultúra

Amerikai sztárok forgattak Szilvásváradon

Hollywoodi rendezők számára évek óta igazi kincsesbánya Magyarország. Egyre több film készül nálunk, és ehhez nem mindig Budapestet választják.

A Netflix legújabb produkciójában hemzsegnek a sztárok, és Szilvásvárad is egy olyan helyszín, amit mi magyarok imádunk, és biztosan izgalmas lesz viszont látni a filmvásznon. A The King című film egy Shakespeare-adaptáció, amit David Michôd és Joel Edgerton írtak, előbbi rendezte is.
A történelmi dráma főszereplője Timothée Chalamet, aki eddig szinte csak Oscar-díjas filmben bukkant fel, pedig még csak 23 éves. Játszott már a Lady Birdben, a Csodálatos fiúban, a Csillagok közöttben és a Szólíts a neveden című filmben nyújtott alakításért még Oscar-díjra is jelölték.

A 23 éves Timothée Chalamet nagy tehetség fotó: iStock.com/Kathy Hutchins

A 23 éves Timothée Chalamet nagy tehetség fotó: iStock.com/Kathy Hutchins

Az Origo beszámolója szerint Timothée V. Henriket, Anglia leendő királyát alakítja a filmben, aki cseppet sem vágyik a hatalomra, és úgy érzi, nem áll készen a trónra, hiszen fogalma sincs a politikáról, és nem tudja, uralkodóként kiben bízhat majd…

A filmben olyan színészek játszanak még, mint Robert Pattinson, Ben Mendelsohn, és Lily-Rose Depp, aki történetesen Johnny Depp és Vanessa Paradis lánya. És, ami fontos, hogy Brad Pitt ugyan nem szerepel a filmben, de producerként ő jegyzi, és még Magyarországon is járt a forgatások alatt.

A premier pontos dátumát még nem tudni, de a film szeptember 2-án debütál a 76. Velencei Filmfesztiválon, utána pedig a Netflix mellett mozikban is vetítik majd.