Szerelem

Ezért csökken a szeretkezések száma

Már annyit foglalkozunk telefonunkkal, tabletünkkel esetleg a laptopunkkal, hogy emiatt a szex már teljesen háttérbe szorul.

Öt évvel ezelőtt a Brigham Young University kutatói már megkongatták a vészharangot, és azt mondták, hogy olyan nagy mértékben foglalkozunk okos és nem okos kütyüjeinkkel, hogy a szex ezek miatt már teljes a háttérbe szorul. Az amerikai kutatók elmondása szerint a megkérdezett nők 70 százaléka azt állítja: az okostelefonok egyértelműen belezavarnak párkapcsolatukba. Azóta ez a szám csak növekedett.

Fotó: iStock.com/Roman Samborskyi

Fotó: iStock.com/Roman Samborskyi

Szinte szimbiózisban élünk a telefonunkkal: ott van az étterem asztalán, velünk van a wc-n, elővesszük veszekedés közben, baráti beszélgetésnél, és igen, még szex közben is. A legzavaróbb mozzanat az, amikor együttlét közben a partner felveszi telefonját: a nők 62 százaléka arról számolt be, hogy ez legalább egyszer megtörténik, de figyelem: naponta, és nem havonta!

De legalább ennyire zavaró a TV, a számítógép vagy a laptop jelenléte az intim térben. Sokan még a szeretkezés idejére sem kapcsolják ki, és nem is meglepő, ha előbb-utóbb már minden kedvünk elmegy a hancúrtól. Persze ez sem csak a férfiak hibája. Ők inkább ügyeket intéznek rajta, míg a nők leginkább a közösségi oldalakat nézegetik. És az sem ritka, hogy éppen akkor posztolnak, amikor csak egymásra kellene figyelni.