Szerelem

Hűtlenséget okoz a vörös szín

Több kutatás is már arra a következtetésre jutott, hogy a vörös színt hordó nőket jobban érdekli a szex és kevésbé hűségesek, mint azok a nők, akik például fehéret vagy zöldet viselnek

A nők egy része imádja a vöröset, a másik fele meg fél tőle. Úgy kell ezt elképzelni, hogy vannak nők, akik bátran felveszik ezt a magabiztosságot és erotikát árasztó színt, míg mások a pasijuk közelébe sem engednék azokat, akik ezt a színt viselik. Az University of Rochester társadalompszichológusa szerint: „A nők ruhájának színe befolyásolja azt, hogy az őket körülvevők férfiak és nők mit gondolnak róluk. A nők határozottan nem akarják, hogy más, vörösbe bújtatott nők a barátjuk közelében legyen.”

Fotó:Freepik/freepik

Fotó:Freepik/freepik

A kutatások azt állítják, hogy akik pirosban vannak, azokat jobban érdekli a szex, szeretnek csábítani és még hűtlenebbek is. A vörös ruha egyfajta fenyegetést jelent, és amíg a zöld természetességet, a fehér meg ártatlanságot jelent, addig a vöröst mindig is a csábítással hozták össze.

Pszichológusok szerint a vörös gyakran jelképezi a szerelmet és a szexuális vágyat a társadalomban, gondoljunk csak a Valentin-nap piros ajándékdömpingre, vagy a vöröslámpás negyedekre. Azért nem kell mindenkitől megijedni, aki pirosban van, viseld bátran, és ne rettegj az általánosítástól: hogy kiből milyen ember lesz úgyis a tettei döntik el, és nem a ruhája színe.