Gyereknevelés

Nem hiszed el, mi mindent tiltanak a celebek!

Sok szülő tiltja a gyerekek kontroll nélküli tévénézését, számítógépezését vagy épp telefonnyomkodását. Ellenben fontos a megfelelő mozgás, az egészséges táplálkozás és persze elvárják az illedelmes viselkedést is. De vajon mit engednek meg a hírességek a csemetéiknek? Az ő életük sem feltétlenül fenékig tejfel.

Az egészséges életmód és a gyerekek megfelelő étrendje több celebnél is elsődleges szempont. A Micsoda nő! gyönyörű színésznője által készített felsorolásban például az egészségtelen ételek és a cukor a tiltólista tetején szerepel. De a legszigorúbb pontok között találhatjuk a fagylaltot és a süteményt is, amelyet kizárólag különleges alkalmakkor fogyaszthatnak a gyerekek.

A celeb szülők is odafigyelnek gyermekük egészséges életmódjára. Fotó: shutterstock/ Robert Kneschke

A celeb szülők is odafigyelnek gyermekük egészséges életmódjára. Fotó: shutterstock/ Robert Kneschke

Gwyneth Paltrow egész családja pedig szénhidrát-csökkentett, gluténmentes diétán él. Így nem csoda, ha az Oscar-díjas színésznő saját bevallása szerint is, gyermekei gyakran éhesek.

Az édesség és a szénhidrát mellett a tévénézés is több hírességnél szerepel a tiltólistán. J Lo például úgy gondolja, hogy a szórakozást ki kell érdemelniük az ikreknek, ha jól viselkednek vagy tanulnak, engedélyt kaphatnak a tévénézésre vagy telefonjuk nyomkodására. Megan Foxnál azonban nem csak a televízió vagy az egyéb technikai kütyük, mint a tablet vagy a számítógép, de még az internet-hozzáférés is teljesen tilos a gyerekek számára.

A tévénézést és a számítógép használatát egyébként a volt amerikai elnök, Barack Obama lányainak is ki kell érdemelniük. A két Obama-lány a szülői szigor okán csak hétvégén, pár órára használhatja a gépet.

De aki még az előbb felsorolt hírességeken is túltesz, az Madonna, aki hosszú listát vezet a gyerekek által betartandó szabályokról. Komoly fegyelemről árulkodik, hogy a gyerekek által a padlón „felejtett” ruhadarabok általában a szemetesben landolnak a mosógép helyett.