Gyereknevelés

Már a gyerek sem lehet kifogás, ha tornáról van szó

Szinte mindenki megtapasztalta már annak a nehézségét, hogy nekikezdjen az állandó mozgásnak és beépítse azt a mindennapjaiba. Ilyenkor minden kifogássá válhat: a közlekedési dugó, a túlóra a munkahelyen, a gyerekek különórái vagy a kedvenc sorozatunk a televízióban. De a kifogások ideje lejárt, mert az online világ házhoz hozza a mozgást is!

Ma már igazi mozgalommá nőtte ki magát az az öt évvel ezelőtt indult kezdeményezés, amellyel a virtuális térben tornázni vágyó anyukák mozoghatják le a felesleges kilóikat. Ezt az online edzőtermet Kádár-Papp Nóra álmodta meg, amikor saját, 8 hónapos ikrei ellátása mellett megoldhatatlan feladatnak tűnt a mozgás. Nem csupán a tengernyi kifogás, de az idő is az ellensége volt. Három kisgyerekkel és közel 20 kiló túlsúllyal küzdött akkoriban. Úgy gondolta, lendületet és kitartást adhat számára, ha másokkal is megosztja mindennapos küzdelmét saját testével.

Az online edzőtermet bárki használhatja

Az online edzőtermet bárki használhatja

Így jött létre 2014 áprilisában egy olyan anyukákból álló közösség, amelynek az alapkövei nem a gyerek és a gyerekes programok lettek, hanem sokkal inkább az édesanyák személyes igényei. A virtuális edzőterem hetente változó kínálatából válogathatunk, a tánctól egészen a jógáig. Vannak edzések, melyet akár már a szülés utáni 6. vagy 8. héttől el lehet kezdeni, de a folyamatosan bővülő repertoárban mindenki megtalálja az erőnlétének megfelelő mozgást. Minden óratípust kifejezetten az anyukák igényeire szabták, ahol az oktatók közül jópáran szintén édesanyák és ugyanúgy elfáradnak egy végigugrált edzés után, mint bárki más.

Az anyukáknak igazából nincs más dolguk, mint beállni a számítógép elé és tornázni. A virtuális térben igazából az sem számít, ha pizsamában van valaki, hiszen rajta kívül nem látja senki más.