Szerelem

Minél több a sport, annál jobb lesz a szex

Azt már rég bizonyították a tudósok, hogy a rendszeres testmozgás az egészségünk mellett a szexuális életünkre is jó hatással van, de egy friss kutatásból most az is kiderült, hogy mennyi is a sport mennyiség, ami már javítja az ágybéli teljesítményünket.

A CNN-nek egy szexterapeuta arról számolt be, hogy az aerob gyakorlatok jó hatással vannak a szív működésére, javul a vér keringése az intim területeken is. „Bármi, ami jót tesz a szív- és érrendszernek, az jót tesz a szexuális életnek is. Minél egészségesebb a vér áramlása, annál könnyebb izgalomba jönni” – mondta Dr. Laura Berman.

Fotó: iStock.com/Voyagerix

Fotó: iStock.com/Voyagerix

Kiderült, hogy nem csak a teljesítmény és az állóképesség fejleszthető a testmozgással, hanem az erekciós és egyéb szexuális problémák is csökkenthetőek általa. Emellett ha gyakran sportolunk, növekszik a szexuális vágyunk és könnyebb lesz elérni az orgazmust is.

„A nőkben a véráramlás döntő fontosságú, mivel ez az alapvető alkotóeleme az érzékeknek” – tette hozzá a terapeuta. Hogy mennyi testmozgásra van szükség ahhoz, hogy minden a lehető legjobb legyen azt a kutatók hetente legalább 150 perc közepes intenzitással vagy 75 perc erőteljes aerob tevékenység között határozták meg.