Csillagok

Ma született a Mi kis falunk Gyurija

Lengyel Tamást sokkal inkább a televíziós sorozatokból, mint például a Mi kis falunk, a Válótársak vagy a Munkaügyek, ismeri a közönség, mint a színházi szerepeiről. Holott 20 éve áll rendszeresen színpadon, két éve szabadúszóként.

Augusztus 29-én mutatta be a Duna Tv az Aranyélet és a Terápia című sorozatok vezető írójának, Tasnádi Istvánnak a legújabb filmjét, melyben a Mi kis falunkból jól ismert suhogós melegítős tornatanár, Lengyel Tamás egy új arcával (vagy sokkal inkább frizurával) mutatkozott be. A pajkaszegiek életéről szóló sorozatban megismert lezselézett hajú színész legújabb szerepe kedvéért a feje közepén kopaszra nyíratta haját. Az Egy másik életben című fordulatokban bővelkedő magyar filmben Lengyel Tamás egy rettegett milliárdos fiának bőrébe bújt.

Lengyel Tamás Anzoletto szerepében Carlo Goldoni: Karneválvégi éjszaka című színműben, 2005-ben Fotó: MTI/Nándorfi Máté

Lengyel Tamás Anzoletto szerepében Carlo Goldoni: Karneválvégi éjszaka című színműben, 2005-ben
Fotó: MTI/Nándorfi Máté

A kereskedelmi csatornán futó televíziós sorozat negyedik évada is elindult nyár végén. Pajkaszeg lakóinak élete rengeteg rajongót, a ma 42 éves Lengyel Tamás számára pedig ismertséget hozott. A színész idén tavasszal Gosztonyi Csaba reklámszakemberrel indított start-up vállalkozást, egy olyan digitális castingplatformot hoztak létre Szabadszínész néven, amely a színészek munkakeresését könnyíti meg. Láthatóvá tették egymás számára a munkáltatókat és munkavállalókat egy szakmai piactér keretében, amely mentes a részrehajlástól és a kapcsolati rendszertől.

A fiatal színésznek nem csupán az arcát és tehetségét ismeri az ország, de hangjával is sokat találkozhatunk, ugyanis csatornahangként is dolgozik a Comedy Centralon.