Gyereknevelés

Gyerekprogramok szeptember első hétvégéjére

Évanyitó, nyárbúcsúztató és megannyi színes és érdekes kulturális és zenei program várja hétvégén a kimozdulni vágyó családokat a fővárosban. Az ingyenes programok között a család minden tagja találhat kedvére valót.

Budavári Könyvünnep – Szentháromság tér

Szeptember 6. és 8. között rendezik meg a Budavári Könyvünnepet a Szentháromság téren, ahol a színes kulturális esemény mellett rengeteg gyerekprogrammal is várják az érdeklődőket. Lesznek gyerekszínházi előadások, koncertek, játékos és kézműves foglalkozások, beszélgetések dínókról és könyvekről. A „Két Egér” pedig budavári sétákat szervez majd a gyerekeknek a Bolyongások Budapesten c. könyv nyomán. A programok ingyenesek, de vannak, amelyek előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Mozdony Matiné – Vasúttörténeti Park

A Vasúttörténeti Park évente egy alkalommal rendezi meg a Mozdony Matiné elnevezésű programját, melyre idén most szombaton, szeptember 7-én kerül sor. Az egyedülálló esemény igazi családi program kultúrával és edukációs tartalommal töltve, a repertoárban gőzmozdony különlegességeket is felvonultatva. A gyerekek mozdonyparádét is láthatnak majd, a sok érdekesség mellett pedig az Apacuka zenekar szórakoztatja az érdeklődőket a 11 órától kezdődő koncertjével.

28. Kolibri Évadnyitó Fesztivál – Jókai tér

Ingyenes családi rendezvénnyel várja a Jókai téren a látogatókat a Kolibri Színház szeptember 7-én, szombaton. A hagyományoknak megfelelően a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb magyar és külföldi képviselői lépnek fel az eseményen.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Pozsonyi Piknik – Újlipótváros

Immár 11. alkalommal rendezik meg Újlipótváros egyik legnépszerűbb civil, kulturális, összművészeti fesztiválját, a Pozsonyi Pikniket. A koncertekkel, színházi és irodalmi műsorokkal, kiállításokkal fűszerezett kulturális kavalkád egyszerre kínál az idén is sokszínű, klasszikus és kortárs kulturális élményt nem csupán a felnőtteknek, de a gyermekek számára is. A rendezvény minden programja ingyenes.

Örkény kert – Madách tér

Egész napos szabadtéri és díjtalan rendezvénnyel vár kicsiket és nagyokat az Örkény Színház szombaton a fővárosi Madách téren az idén már kilencedik alkalommal meghirdetett Örkény kert eseményén, amellyel új évadát köszönti.

Fotó: iStock.com/max-kegfire

Fotó: iStock.com/max-kegfire

Családi Mozgásfesztivál – Orczy kert

Idén a Ludovika Campus Orczy-park ad otthont XXI. Családi Mozgásfesztiválnak szeptember 8-án, vasárnap. A fesztiválon, ahogy eddig minden évben, idén is bővült a programkínálat, lesz air flow a finom mozgás szerelmeseinek, csónakázós akadálypálya a romantikusoknak, saját testsúlyos edzés a” keménylegényeknek”, akadálypálya az örök küzdőknek, komplex szűrőállomás a prevenció híveinek, rendőrségi foglalkozás a kíváncsiknak, és amerikai foci a masszívabbaknak.

Kiscelli nap – Kiscelli Múzeum

Igazi különlegességekkel készülnek a szervezők a Kiscelli Múzeum már hagyománnyá váló nyárbúcsúztató eseményére. Vasárnap eredeti sztereokép-nézőkkel Budapestről készült fotókat lehet majd megtekinteni, megnyitják egy napra a lezárt kriptát és a nemrég felújított sziklapincét is. valamint a Templomtérben fényfestő workshopot és előadást tartanak. A gyerekek csillogós képeslapokat és hátizsákokat készíthetnek.