Szerelem

Ezért állítsd be korábbra az ébresztőd

Rengeteg energiát ad, ami akár egész napra is kitart, ha reggel szeretkezéssel kezditek a napot, és csak utána jön a bőséges reggeli.

A health.com szerint a szexet az emberek többsége hagyományosan éjszakai tevékenységnek tartja, pedig egyáltalán nem szükséges, hogy ahhoz a napszakhoz kössük. A reggeli szex segítségével izgalmat és változatosságot vihetünk a kapcsolatunkba.

fotó: iStock.com/FamilyTV

fotó: iStock.com/FamilyTV

Kutatók szerint érdemes néha előbbre állítani az ébresztő órát, hogy egy kis plusz energiára vágyunk. Igaz, ehhez hasznos, ha a 7-8 órás alvás azért megvolt. Az ébredés pillanatában agyunk még nem üzemel 100 százalékosan. Nem gondolkozunk az előttünk álló nap nehézségein, és nem jut eszünkbe a stressz, ami este már biztosan minden idegszálunkban ott van.

Ráadásul reggelenként nem csak a férfiak teljesítenek jobban, hanem sok nő is arról számolt be, hogy könnyebben éri el az orgazmust ébredés után. Ennek oka, hogy szervezetünk ilyenkor több tesztoszteront termel, aminek köszönhetően szexuális étvágy is nagyobb lesz. Az orgazmus hatására agyunkban endorfin, azaz boldogsághormon, valamint oxitocin, az úgynevezett szeretethormon is termelődik, ezek garantálják az együttlét utáni jóleső érzést, és azt, hogy mosolygósan induljon a napunk.