Életmód

Ne hagyd, hogy a párna károsítsa a hajad

Az alvásnak pihentetőnek kellene lennie, ám sok nő kevésbé tud erre koncentrálni, miután megpróbálják frizurájukat megvédeni a párna okozta rombolástól. De jó hírünk van számukra.

Régen a hajháló vagy hálósipka szolgálta a frizura tartósságát és védelmét az éjszakai alvás ideje alatt. A férfiak bajuszát pedig a bajuszkötő védte. Ám mára mindezek elavultak, de az igény megmaradt arra, hogy reggel ne torzonborzan ébredjünk. Az ülve alvás biztosan hatékony, de azért van ennél kényelmesebb megoldás is.

A hajat a párna is károsíthatja alvás közben. Fotó: shutterstock/lenetstan

A hajat a párna is károsíthatja alvás közben. Fotó: shutterstock/lenetstan

Az első aranyszabály, hogy nem szabad vizes hajjal lefeküdni. A legideálisabb megoldás az, ha a hajunkat a lehető legszárazabbra töröljük, majd hagyjuk megszáradni és csak ezután fekszünk le aludni.

Az sem előnyös, ha kócos hajjal fekszünk le aludni. Ugyanis tovább ronthatja a helyzetet az, ahogy a párnán súrlódnak a hajszálak. Ráadásul reggel jó időbe telik, amíg kifésüljük a szénakazlat. Érdemes ezért alaposan megfésülködni mielőtt ágyba bújunk.

A párnahuzat is ludas lehet abban, ha elkezd elvékonyodni és töredezni a hajunk.  Ráadásul sokkal több hajunkat hagyhatjuk rajta. A legjobb a hajunknak, ha szatén vagy selyem párnahuzatot használunk.

A hosszú hajat sem szabad gumival összekötni éjszakára. Ha nagyon muszáj mégis, akkor érdemes például kendővel összekötni. Így nem fog eltöredezni a haj.

Az éjszakai pihenés arra is alkalmas, hogy remek pakolásokat tegyünk a hajunkra és ezzel erősítsük. Keressünk a hajunknak megfelelő pakolást és használjuk ki az éjszakát.