Életmód

Legyen alapkellék otthon a mandulaolaj

A mandulaolaj belsőleg is kiváló hatású olaj, de külsőleg is aranyat ér a bőrnek. Érdemes belőle otthon tartani és rendszeresen használni. Az a legjobb, ha ehető változatot használunk.

Ha ehető változatot tartunk otthon a mandulaolajból, akkor a konyhában és a fürdőszobában egyaránt használhatjuk. Például remekül leszedi a sminket. Ezzel két legyet üthetsz egy csapásra. Ugyanis a mandulaolaj remekül hidratál és tünteti el a kor okozta nyomokat az arcról. Segít a karikás szemeken is.

AA mandulaolaj kiváló bőrápoló és a hajunknak is jót tesz. Fotó: shutterstock/mama_mia

AA mandulaolaj kiváló bőrápoló és a hajunknak is jót tesz. Fotó: shutterstock/mama_mia

Ugyanezen tulajdonságait használhatjuk a testünk más felületein is, kezünkön, lábunkon vagy akár a karjainkon. Mi több a kényes helyeken használhatjuk, akár a narancsbőrtől is megszabadulhatunk.

Mivel gyulladáscsökkentő hatása is van, ezért remek ápolószere a gyulladt, pattanásos bőrnek a test bármely pontján. Mindezeken túl masszázsolajként is használható bármely bőrtípusra. Igen, akár intim masszázsra is tökéletes.

De nem csak a bőrre van jó hatással, hanem a hajra is. Erősíti a hajat, sőt serkenti a haj növekedését is. Széppé s egészségessé teszi, ha kezeljük vele a hajunkat. Mivel gyulladáscsökkentő hatása van, így a korpás fejbőrt is remekül kezeli. Csak be kell masszírozni a fejbőrbe. Ez az eljárás arra is jó, hogy csökkentse a hajhullást.

A göndör hajúak megmentője is lehet, mert segít a kifésülésben, ha pár cseppel bekenjük.