Szerelem

Segít a kapcsolatokon a sexting

A sexting viszonylag új fogalomnak számít, bár amit jelent - szexuális tartalmú telefonos üzenetírás – sokan, régóta csinálják. Most kiderült, hogy még hasznos is.

A philadelphiai Drexel Egyetem kutatásából derült ki, hogy a 18-82 év közötti korosztályban tíz amerikai emberből nyolc már küldött vagy kapott valaha szexuális tartalmú üzenetet partnerétől és megkérdezettek 75 százaléka számolt be sextingről tartós kapcsolatban.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Kiderült, hogy a gyakoribb „sextingelők” között magasabb azok száma, akik elégedettek a szexuális életükkel, ez az összefüggés főként a párkapcsolatban élőknél jelentkezett. Annyira ez nem meglepő, hiszen a játékos, erotikus tartalmú üzenetváltás feldobja a mindennapokat és erősebb vonzódást eredményez a párok között.

Bár a sexting veszélyes oldaláról is sokan vitatkoznak – főleg, mert inkább tinédzserekhez kötik ezt a tevékenységet – a pajzán gondolatok és mondatok normális keretek között még hasznosak is lehetnek. De az is fontos, hogy erőltetni nem szabad. Ha valaki nem érez rá, és nem megy neki az erotikus írogatás, ne legyen elvárás. Minden, ami kötelezettségből történik, inkább árt a kapcsolatnak, mintsem használna.