Életmód

Milyen gyakran radírozzuk arcbőrünket?

Arcunk üdeségének és fiatalos kinézetének alapja az alapos arctisztítás. Ebbe beletartozik az arcradírozás is. De amíg az egyszerű tisztítást napi két alkalommal érdemes elvégezni, az arcradír hányszor ideális?

Ahhoz, hogy fellélegezhessen az arcbőrünk és ragyogó legyen, naponta kétszer alaposan érdemes megtisztítani, lemosni róla a sminket és a napközben rárakódott szennyeződéseket. Ugyanakkor arról már kevesebbet beszélünk, hogy az arcradírozást milyen időközönként érdemes elvégezni ahhoz, hogy a legjobbat tegyük a bőrünkkel.:Hhtente egyszer vagy két-három hetente?

Az arcradírozásnak is vannak szabályai, amelyeket érdemes betartani. Fotó: shutterstock/Zyn Chakrapong

Az arcradírozásnak is vannak szabályai, amelyeket érdemes betartani. Fotó: shutterstock/Zyn Chakrapong

A bőrradír segít kitisztítani a pórusokat és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Így lesz ragyogó az arcbőrünk. A kémiai hámlasztók is ugyanígy működnek, ezekben többnyire tejsav vagy glikolsav van. Ugyanakkor veszélyes is lehet, ha nem szakszerűen használjuk és például egy kicsivel tovább marad az arcunkon vagy gyakrabban használjuk a kelleténél. Ekkor inkább az ellenkező hatást érjük el, mint amit szeretnénk, vagyis tönkreteszi és hosszú távon öregíti a bőrt. Éppen ezért a bőrradírt inkább ajánlják a kozmetikusok és bőrgyógyászok.  A bőrradír ugyanis sokkal kíméletesebb a bőrünkhöz, egyúttaé alaposan megtisztítja.

A szakértők szerint bőrradírt a bőr igénye alapján érdemes használni, vagyis, amikor úgy érezzük, hogy már eléggé „koszos”.

Ha túltisztítanánk az arcunkat, azt azonnal észre fogjuk venni: kipirul, gyulladt és érzékeny lesz a bőrünk. Ha ez megtörténik, akkor használjunk nyugtató, hidratáló krémet.