Gyereknevelés

Egy igazi gyerekpark Óbudán a panelek árnyékában

Megnyitotta kapuit és egyre népszerűbb az óbudai panelházak között meghúzódó új közösségi park, ahol játszótér, fitnesz park, csúszdák és padok várják az ideérkezőket, kortól és nemtől függetlenül.

Az óbudai Holdudvar park nevéhez méltóan űrtematikát kapott a gyerekek szórakoztatását tekintve. Kellemes design, fából készült játékok, hűs csobogó garantálja szülők és gyerekek elégedettségét egyaránt. Van kilövésre váró űrhajó az óvodások számára, a legkisebbeknek úgynevezett matató szekrény, ahol minden forog-pörög és mozgatható, de az űrlényes csúszdáról, a baba-hintáról illetve a napvitorlával árnyékolt homokozóról se feledkezzünk meg.  A nagyobbak kedvükre ping-pongozhatnak, illetve három nagyobb csúszdát is kipróbálhatnak. Az idősebbeknek pedig ott vannak a körbeülhető asztalok és padok.

Rengeteg új játék és program várja a kicsiket és szüleiket a Holdudvar parkban. Fotó: MTI/Mónus Márton

Rengeteg új játék és program várja a kicsiket és szüleiket a Holdudvar parkban. Fotó: MTI/Mónus Márton

A Vörösvári út – Bécsi út – Váradi utca által határolt területen található parkban már a hetvenes, nyolcvanas években is élénk „társasági élet” volt, a játszótér mellett előadó térként is funkcionált, ahol zenés és prózai műsorokkal szórakoztatták a közönséget. Ezt a funkciót megtartva igyekeztek a területet újraéleszteni. Az évekig tartó tervezési munkákba az önkormányzat bevonta a helyi közösséget is, hogy minél használhatóbb, igényeiknek megfelelő parkot hozzanak létre. A tervezés során a park rengeteg funkcióval bővült, így vált ez a tér multifunkciós közösségi térré.

Az ősz beköszöntével a parkban több hónapon keresztül ingyenes, közösségi programok lesznek, melyek célja, hogy még nagyobb lendületet adjon a park közösségi életének. Lesz többek között történeti séta az Óbudai Múzeum együttműködésével, ingyenes kutyasuli, sport programok, gyerekprogramok és előadások a központi téren.