Kultúra

Palotasztorik az Andrássy útról

Tizennyolcadik alkalommal szerveződik több településen az Európai Mobilitási Hét, ahol idén a gyaloglás kapja a legnagyobb figyelmet. És nem akármilyen sétákra lehet jelentkezni Budapesten.

Szeptember 21-én érdemes lesz kényelmes cipőt húzni, és egy randit szervezni Budapest városával. Az Imagine Budapest szervezésében két ingyenes sétára lehet jelentkezni, de jobb sietni, mert a létszám limitált.

Az Andrássy út varázslata Fotó: imaginebp.hu

Az Andrássy út épületeinek sok titka van Fotó: imaginebp.hu

Az Egyik egy Andrássy úti kódfejtős nyomozás. Ha felvillanyoz az apró részletekből hirtelen összeálló megfejtés, akkor a város egyik legelegánsabb útján futó kétórás nyomolvasó sétát neked találták ki. Olyan helyekre lehet belesni, mint a Hotel Moments, a Stern Palota, a Lotz-terem vagy az egykori Japán kávéház.

A Vadlesen a Terézvárosban címet viselő séta pedig már a gyerekeknek szól. A vadregényes sétán, ki hinné, de a terézvárosi állatok és más furcsa lények nyomába lehet eredni. Igaz nem puskával, csak kis távcsövekkel, de így is izgalmas lesz. A fémből, fából, kőből, üvegből megformált fenevadak és kezes háziállatok ugyanis rengeteg épületen elrejtőztek, csak meg kell találni őket! A kétórás séta során kiderül, hogy miért is kellett kicsinosítani az épületeket, hogy milyen technikákkal, anyagokkal, hogyan dolgoztak a régi mesterek.

A regisztrációval mindkét esetben érdemes sietni.