Csillagok

Ötödik x-be lépett a Zorro gyönyörű színésznője

Az Oscar- és BAFTA-díjas walesi színésznő, Catherine Zeta-Jones a hangzatos Zeta vezetéknevet nagymamájától kölcsönözte. A gyönyörű színésznő ma lett kereken ötven éves.

Catherine jómódú családból érkezett meglehetősen fiatalon a szórakoztatóiparba, ahol több, nem túl sikeres szereplést követően a hírnevet az 1998-ban forgatott Zorro álarca hozta el számára Antonio Banderas partnereként. Egy csapásra ismerté vált a nagyközönség számára is. Sikerét és ismertségét a következő évben készült két olyan hollywoodi produkció is erősítette, mint a Briliáns csapda (Entrapment) című akciókrimi Sean Connery-vel és Liam Neeson mellett Az átok (The Haunting) című film.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas 20 éve alkotnak egy párt. Házasságukból két gyermekük is született. (MTI/EPA/Mike Nelson)

Első jelentős szakmai elismerését 2000-ben aratta, a férjével Michael Douglasszel forgatott Trafficért Golden Globe-díjra jelölték. 2002-ben pedig megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is a Chicagóban nyújtott alakításáért.

Férjével, Michael Douglasszal egyébként 20 éve élnek boldog és kiegyensúlyozott házasságban, holott sokan nem gondolták volna, hogy a nagy korkülönbség ellenére viszonyuk harmonikus lehet. Közben született két gyermekük és bebizonyították mindenkinek, hogy nem állhat semmi sem szerelmük útjába. Tavaly pedig egy meglepő vallomással álltak elő, a két sztár – akinek nem mellesleg jó pár év különbséggel, de egy napon van a születésnapjuk, Michael ma lett 75 éves – nyílt kapcsolatban élnek már egy pár éve. Catherine akkor hozzátette, bár voltak nehéz időszakaik, ő nem az a típus, aki könnyen bedobná a törölközőt.

2011. április 13-án egy a People magazinnak adott interjúban bevallotta, hogy bipoláris zavarban szenved.