Kultúra

Tíz kamionnal érkezett a Csillagok háborúja Budapestre

Felelevenednek a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” szereplői a Csillagok Háborúja - The Fans Strike Back kiállításon, a budapesti Bálnában.

George Lucas rendező 1977-ben alkotta meg a mára már legendássá vált Csillagok háborúja univerzumát. A kultikus űr-fantasy immár több mint 40 éve száguld töretlen, generációkon átívelő népszerűséggel. Ráadásul idén sem maradnak a rajongók Csillagok háborúja film nélkül: decemberbe kerül a moziba a 9. epizód, Skywalker kora címmel.

A kiállítás egyenesen Párizsból érkezett

A kiállítás egyenesen Párizsból érkezett

A filmpremierhez kapcsolódva nyitott meg Budapesten a The Fans Strike Back – Csillagok háborúja gyűjtői kiállítás, amely egyenesen Párizsból érkezett Budapestre, a Bálnába. A Daniel Prada és a LetsGo Company által összeállított, több mint 600 eredeti darabból álló kollekció 10 kamionnal érkezett Budapestre. A gyűjtemény elemei hivatalos és gyűjtői darabok, illetve profi művészek és szakemberek egyedülálló munkái.

A kedvencekkel fotózkodni is lehet

A kedvencekkel fotózkodni is lehet

A kiállítás autentikus környezetben, közel 1500 négyzetméteren vezeti végig a látogatót a sorozat cselekményén, különleges audiovizuális effektekkel idézve meg a Csillagok háborúja ikonikus világát. A kiállítás egyik meglepetése a több űrhajóból álló virtual reality élménysarok és a Jedi kiképző ring. A virtual reality teremben több galaktikus űrcsatát is átélhetnek a látogatók, majd az izgalmakat a SPACE bárban pihenhetik ki. De lehet találkozni a filmből jól ismert szereplők – Chewbacca, Yoda, R2D2, C-3PO, a Sithek, Darth Vader és mások – életnagyságú alakjával is. A kiállítás green box fotóstúdiójában pedig a választott kedvenccel fotózkodni is lehet.