Életmód

Francia manikűr: a nagy klasszikus visszatért

Tulajdonképpen teljesen el sem tűnt a francia manikűr. Ez az elegáns körömfestés az idei ősz új sztárja, bár kissé megújult, felfrissült, átalakult, de még mindig nagyon elegáns maradt.

A francia manikűr igazán egyszerű, ám az egyik legelegánsabb körömfestési mód. Sokáig minden nő ilyet akart akár a manikűrszalonban, akár otthon, saját kezűleg elkészítve. Számos praktika létezik arra, miként lehet a legtökéletesebb francia manikűrt elkészíteni. Aztán kissé feledésbe merült, de teljesen sosem tűnt el a manikűrszalonok kínálatából. Idén ősszel pedig ismét visszatért teljes pompájában, sőt megújulva.

A hagyományos francia manikűr festés fehér végű körmök, átlátszó fedőlakkal befejezve. A legújabb trend szerint az átlátszó fedőlakkot le lehet cserélni enyhén rózsaszínre is, így adva különleges csillogást a körmöknek.

Fotó: shutterstock/Sebastian_Photography

Fotó: shutterstock/Sebastian_Photography

Mindezt kiegészíthetjük egy-egy körmünkön bármilyen mintával, amely illik a személyiségünkhöz, például virággal, vagy zöld ággal, netán a hajózás kellékeivel, mint hajókötél és vasmacska.

Fotó: shutterstock/Honchar Roman

Fotó: shutterstock/Honchar Roman

A legérdekesebb újítás az, hogy a fehér körömvégek lehetnek színesek is, akár mindegyik körmünkön más-más szín is ékeskedhet. Lehet például kék, narancssárga vagy bármi más szín egyszerre.

Fotó: shutterstock/marigo20

Fotó: shutterstock/marigo20

De az is nagyon elegáns, ha a körmök végét vérvörösre festjük és azt kenjük át átlátszó, esetleg rózsaszín lakkal. Lehet matt és csillogó egyaránt.

Fotó: shutterstock/berezandr

Fotó: shutterstock/berezandr

Az is újdonság, hogy nem feltétlenül egyenletesen festjük fehérre a körmünk végét, hanem csak féloldalasan és ez alá például világosbarna körömlakkot festünk.