Kultúra

Arany Oroszlánt ért Joaquin Phoenix őrülete

Minden jel arra utal, hogy a Joker nem csak egy ígéret arra, hogy jó film lesz, hanem tényleg az. Az alkotás már elnyerte a Velencei fesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt.

A Joaquin Phoenix által életre keltett őrült, végül Gotham Cityt lángba borító bohóc történetét eddig mindenki imádta, aki látta. A fogatás idejére csontsoványra fogyott, lángoló tekintetű színész a Velencei Filmfesztiválon már boldogan mosolygott, és súlya is a régi volt.

Joaquin Phoenix és a Joker rendezője Fotó: InterCom

Joaquin Phoenix és a Joker rendezője Fotó: InterCom

A stábnak megérte Velencébe menni, hiszen a fesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt kapták meg, amit a színész, és a film rendezője büszkén vett át. Az elismerés azért is fontos, mert aki már Arany Oroszlánt nyert, arra az Oscar-díjról döntők is jobban figyelnek, így a Joker nagy esélyesként lépett elő a jövő évi díjkiosztón.

A film készítői és szereplői Velencéből egyenesen egy másik A-kategóriás fesztiválra, Torontóba utaztak el, ahol a film másik fontos szereplője, Robert DeNiro is csatlakozott hozzájuk. Todd Phillips rendező nyilatkozataiban már kizárta, hogy a Joker beépülhetne a Batman-univerzumba: úgy tűnik, meg szeretné tartani olyan képregényfilmnek, amely nem épít világot maga köré, hanem önmagában áll.

A Joker október 3-án kerül bemutatásra a hazai mozikban.