Csillagok

47 lett a Szerelmes Shakespeare Violája

Éveken keresztül Amerika legkedveltebb és legtöbbet foglalkoztatott színésznője, Gwyneth Paltrow ma lett 47 éves.

Az Oscar-díjas amerikai színésznő karrierje elején édesanyja mellett kapott színházi szerepeket. Első nagyobb szerepét A bárányok hallgatnak vetítésén Steven Spielberg ajánlotta fel neki. Gwyneth igent mondott a Hookban a fiatalabb Wendy epizódszerepére. Két évvel később már Nicole Kidman és Alec Baldwin mellett játszott a Bűvöletben (1993), majd szerepelt a Hús és vér című szintén 1993-as, a Mrs. Parker és az ördögi kör című ’94-es filmekben.

A fotó még 2005-ben készült Gwyneth Paltrow amerikai színésznőről, aki azóta ismét boldog házasságban él.(MTI/EPA/Warren Toda)

Az igazi sikert az 1998-as Szerelmes Shakespeare Violája hozta el számára, a romantikus műben nyújtott alakításért Oscar-díjat kapott. Játszott még a Hetedikben, a Tökéletes gyilkosságban és a Tehetséges Mr. Ripley-ben is. A kétezres években azonban egyre kevesebb szerepben láthattuk viszont a mozivásznon, 2010-ben – egy-két szereptől eltekintve – szinte már csak a Marvel szuperhősfilmjeiben bukkant fel.

A csinos világsztár ugyanis 2008-ban megalapította az azóta is virágzó wellness-üzletét, a Goopot. Szépségápolási és wellness termékeket és ruhákat áruló cég valójában sokkal közismertebb az életvezetési tanácsadásai okán. Az amerikai nők körében valóságos kultusz övezi a vállalkozást.

Gwyneth a fiatal lányok körében akkor volt igazán irigyelt, amikor két éven keresztül Brad Pitt élettársa volt. Aztán egy évig alkotott egy párt Ben Affleck színésszel, végül 2003. december 5-én hozzáment a Coldplay frontemberéhez, Chris Martinhoz. A több mint tíz évig tartó házasságuk alatt két gyerekük született, egy lány Apple Blythe Alison  és egy fiú Moses Bruce Anthony. A sztárpár a válásukról 2014 márciusában egy közösen kiadott közleményben adtak tájékoztatást.

Az amerikai színésznő-üzletasszony egy éve ismét oltár elé állt, hozzáment Brad Falchuk TV producerhez. A pár a Glee című sorozat forgatásán találkozott először, de csupán 2014-ben kezdtek el randevúzni. Gwyneth Amagansett-i otthonában tartott lakodalomra közel 70 vendég volt hivatalos, köztük olyan hírességek, mint Cameron Diaz, Jerry Seinfeld és Rob Lowe.